Veelgestelde vragen

Al uw vragen over uw bestelling, retourneren of algemene vragen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

    

Algemeen:

Hebben jullie meer kleuren?

Jaa zeker. Wij hebben o.a. kleuren zoals:

 • champagne goud
 • rose goud/ red gold
 • bronze

 

 • zwart
 • antraciet
 • gun metal
 • koper
 • wit
 • chroom
 • dark chroom
 • rvs
 • platinum

Bijna alle bovenstaande kleuren zijn zowel in gepolijst/glans, geborsteld of als mat verkrijgbaar.

 

 

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar hoe de kleuren er precies uitzien, neem contact met ons op.

 

E-mail: info@exclusivegoudsanitair.nl

Onder vermelding van: meer kleuren

Zijn jullie producten van echt GOUD? (24 karaat?)

Veel van onze merken en/of producten zijn 24 karaat goud. Dit kunt u zien bij het downloaden van het PDF bestand bij het product. Hier wordt vermeld of het product 18, 23 of 24 karaat GOUD is.

Hoe lang heb ik garantie op een product?

Veel van onze producten hebben een garantie van 5 jaar, dit staat vermeld in de tekst van het product. Zie product informatie. (mits er wordt gehouden van de voorwaarden van de fabrikant zoals bijv. schoonmaken, dit staat vermeld in het boekje wat erbij wordt geleverd)

Waarom hebben jullie geen netnummer?

Wij geloven in 2024 in persoonlijke kracht, hierbij bedoelen we dat u persoonlijk te woord staan en u altijd 1 persoonlijk aanspreek punt hebt en u niet aan de lijn hoeft te wachten totdat u geholpen wordt.

Waarom een A-merk product goedkoper is dan een B-merk product

Als consument staan we vaak voor de keuze tussen het kopen van een A-merk product of een B-merk product. Hoewel B-merken vaak aantrekkelijk lijken vanwege hun lagere prijs, is het verstandiger om te investeren in een A-merk product.

 

Een belangrijk aspect dat de prijs van een A-merk product hoger maakt, is de kwaliteit en duurzaamheid ervan. A-merken hebben vaak jarenlang geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om hoogwaardige en betrouwbare producten op de markt te brengen. Hierdoor kunnen ze garanderen dat hun producten langer meegaan en minder snel slijten of kapot gaan.

 

Bij B-merken daarentegen wordt er vaak bezuinigd op de gebruikte materialen en fabricagemethoden. Dit kan leiden tot kortere levensduur van het product en meer kans op defecten. Hoewel de aanschafprijs van een B-merk product lager is, kan het uiteindelijk duurder uitvallen wanneer je het product vaker moet vervangen.

 

Dus voordat je overweegt om voor een B-merk te gaan om kosten te besparen, denk aan de voordelen die een A-merk met zich meebrengt op lange termijn. Investeer in kwaliteit en betrouwbaarheid, en geniet van jouw aankoop voor vele jaren.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een product dat lang meegaat, betrouwbaar is en goede ondersteuning biedt, is het verstandig om te kiezen voor een A-merk. Hoewel de aanschafkosten misschien hoger zijn dan die van B-merken, verdient een A-merk zichzelf in de loop der tijd terug door de duurzaamheid en betrouwbaarheid.

 

Bovendien kun je erop vertrouwen dat je een hoogwaardig product ontvangt dat voldoet aan jouw verwachtingen. Met de uitgebreide klantenservice en garantie ben je verzekerd van ondersteuning mocht er iets misgaan.

 

Conclusie:

A-merken produceren en leveren onderdelen. B-merken daarin tegen niet, nadat er een onderdeel kapot gaat ben je verplicht om nieuw te kopen en draag je bij aan de wegwerpmaatschappij.

Milieu & Duurzaamheid:

Onze CO2-Footprint / CO2-voetafdruk

Wij vinden onze CO2-Footprint / CO2-voetafdruk heel belangrijk, wij streven ernaar om onze producten zo min mogelijk te laten reizen. 

 

Hierbij een voorbeeld hoe andere bedrijven het doen:

1. Van de fabrikant naar de groothandel

2. Van groothandel naar de opslag van het bedrijf

3. Van het bedrijven opslag naar transport- logistiekbedrijf

4. Van transport- logistiekbedrijf naar de klant

Conclusie: voordat het product bij de klant terecht komt heeft het product al heel veel kilometers gemaakt.

Dit vinden wij zonde... Wij doen dit anders...

 

Wij vinden het milieu belangrijk en doen het als volgt:

1. Van fabrikant naar de groothandel

2. Van groothandel naar de klant

(bij sommige fabrikanten hebben wij speciale afspraken gemaakt om vanaf de fabrikant direct de producten naar de klant te sturen)

Door deze methode belasten wij het milieu veel minder!

 

En dan hebben we het nog niet gehad over de duurzaamheid, hier kan je meer over lezen onder het kopje duurzaamheid.

Duurzaamheid

Bij Exclusive GOUD Sanitair vinden wij duurzaamheid van onze producten heel belangrijk.

Wij distantiëren ons van de wegwerpmaatschappij en streven ernaar om onze klanten producten aan te bieden die lang meegaan en waarvan onderdelen verkrijgbaar zijn.

Producten waarvan geen onderdelen verkrijgbaar zijn is een ramp voor het milieu!

 

In onze huidige samenleving lijken producten steeds sneller verouderd te raken of kapot te gaan. Dit wordt mede veroorzaakt doordat fabrikanten ervoor kiezen om geen onderdelen beschikbaar te stellen voor hun producten. Als consument ben je dan gedwongen om het hele product weg te gooien en een nieuw exemplaar aan te schaffen.

 

Dit fenomeen wordt ook wel de wegwerpmaatschappij genoemd, waarin we voortdurend nieuwe spullen kopen en oude spullen afdanken zonder dat er naar alternatieven wordt gekeken. Dit heeft grote gevolgen voor het milieu, omdat dit leidt tot een toename in afvalproductie en grondstoffengebruik.

 

Duurzaamheid als prioriteit

Door ervoor te zorgen dat onderdelen beschikbaar zijn, bieden wij onze klanten de mogelijkheid om hun producten te repareren in plaats van ze weg te gooien. Op deze manier verlengen we de levensduur van onze producten en verminderen we de vraag naar nieuwe exemplaren. Dit heeft een positieve impact op het milieu, omdat er minder afval wordt geproduceerd en minder grondstoffen worden gebruikt.

 

Ethnische verplichting

Als bedrijf hebben wij een ethische verplichting om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Door onderdelen beschikbaar te stellen voor onze producten geven we onze klanten de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken en het milieu minder te belasten.

 

Bij Exclusive GOUD Sanitair geloven we dat het onze plicht is om onze klanten hoogwaardige producten aan te bieden die lang meegaan en waarvan onderdelen verkrijgbaar zijn. Op deze manier hopen we bij te dragen aan een duurzamere samenleving en een einde te maken aan de wegwerpmaatschappij.

 

Conclusie:

Koop een A-merk, geen b-merk. Koop altijd een bekend merk die ze dienst van duurzaamheid al heeft bewezen.

 

Zo draag jij als consument ook bij aan een duurzamer leven.

Retourneren:

Hoe stuur ik mijn producten retour?

Wil je iets retourneren? Een retouraanmelding gaat eerst via de verkoop binnendienst. 

Neem altijd eerst contact met ons op voordat u een product retour stuurt.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Het product dient onder de volgende voorwaarden retour gestuurd te worden:

- Binnen 14 kalanderdagen na levering 

- Het terug gestuurd is naar het juiste retouradres (niet naar het kantooradres) Voor het juiste retouradres neem contact met ons op.

- Compleet en onbeschadigd

- Ongebruikt en niet gemonteerd

- Het product is compleet, in de originele staat en in de originele verpakking(en)

- Het product juist is verpakt en verzonden

- Dat er geen tape of stickers op de orignele verpakkingsdoos is geplakt.

- Het retour formulier met alle correcte gegevens aanwezig is bij de retourzending in de verpakking

- Producten die speciaal voor u zijn besteld zijn uitgezonderd van het herroepinsrecht.

 

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de schade in rekening te brengen of niet retour te nemen. Het terug sturen van het product is voor rekening van de koper, indien deze niet voldoet aan de retourvoorwaarden.

Indien het product zodanig is gebruikt/vervaagd dat het niet meer in winkelstaat is, dan kan het zijn dat u minder geld voor het product terug krijgt. 

Als een retourzending, gebruikt, beschadig of gemonteerd is nemen wij deze niet meer retour.

Zijn er producten die ik niet kan retourneren?

Producten die speciaal voor u zijn besteld, kunnen niet retour worden genomen. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op of het product eventueel retour kan.

Wat is de retourtermijn van mijn ontvangen producten?

Bij ons kunt u binnen 14 kalenderdagen na levering het artikel retouren.

Neem hiervoor eerst contact met ons op.

Wat zijn de retourkosten?

De verzendkosten voor het retourneren van een product zijn voor eigen rekening. Deze kosten variëren door het gewicht en de afmeting van het pakket. 

Binnen hoeveel dagen kan ik het aankoopbedrag retour verwachten op mijn rekening?

Als wij het product hebben ontvangen streven wij ernaar om binnen 14 dagen het aankoopbedrag van het product terug te storten naar het bankrekeningnummer van de bestelling.

 

Afhankelijk van de staat van het product en verpakking die je retour naar ons stuurt, vergoeden wij het aankoop bedrag van uw bestelling. Echter zijn wij genoodzaakt om met eventuele schade of gebruikssporen een deel of helemaal geen vergoeding te terug te geven. Heb je meerdere producten besteld, maar retourneer je slechts een deel van de bestelling? Dan vergoeden wij enkel de productprijzen van de retour gestuurde artikelen.

Bestelling:

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Het is mogelijk uw bestelling te annuleren. Geef dit z.s.m. aan ons door via ons e-mail adres onder vermelding van uw bestelnummer. Hoe eerder wij namelijk uw annulering ontvangen, des te eerder wij de verwerking kunnen stopzetten. Bestellingen die reeds verwerkt zijn, kunnen niet meer worden geannuleerd. 

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je ons graag persoonlijk spreken? Neem dan contact op met onze klantenservice.

We helpen je graag!

 

E-mail: info@exclusivegoudsanitair.nl

Telefoonnummer: +316-261 13 261