Milieu & Duurzaamheid

Bij Exclusive GOUD Sanitair vinden wij milieu & duurzaamheid heel belangrijk

Wij distantiëren ons van de wegwerpmaatschappij en short-life materialen. Producten waarvan geen onderdelen verkrijgbaar voor zijn is een ramp voor het milieu!

Duurzaamheid & milieu als prioriteit

In onze huidige samenleving lijken producten steeds sneller verouderd te raken of kapot te gaan. Dit wordt mede veroorzaakt doordat fabrikanten ervoor kiezen om geen onderdelen beschikbaar te stellen voor hun producten. Als consument ben je dan gedwongen om het hele product weg te gooien en een nieuw exemplaar aan te schaffen.

 

Dit fenomeen wordt ook wel de wegwerpmaatschappij genoemd, waarin we voortdurend nieuwe spullen kopen en oude spullen afdanken zonder dat er naar alternatieven wordt gekeken. Dit heeft grote gevolgen voor het milieu, omdat dit leidt tot een toename in afvalproductie en grondstoffengebruik.

 

Door ervoor te zorgen dat onderdelen beschikbaar zijn, bieden wij onze klanten de mogelijkheid om hun producten te repareren in plaats van ze weg te gooien. Op deze manier verminderen we de vraag naar nieuwe exemplaren. Dit heeft een positieve impact op het milieu, omdat er minder afval wordt geproduceerd en minder grondstoffen worden gebruikt.

 

En dan hebben we het nog niet gehad over de CO2-Footprint / CO2-voetafdruk

Long-life materialen

Een A-merk maakt gebruik van long-life materialen bij het produceren van hun producten. Dit betekent dat ze duurzame materialen selecteren die bestand zijn tegen slijtage en langdurig gebruik. Door hoogwaardige materialen te gebruiken, garanderen ze dat hun producten langer meegaan dan andere merken op de markt.

 

Bij ons vinden we het essentieel om milieubewuste keuzes te maken. Daarom selecteren we alleen merken die duurzame materialen gebruiken en aandacht hebben voor het verminderen van afval en het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. Met een A-merk kunt u er zeker van zijn dat u niet alleen kwaliteit krijgt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Ethnische verplichting

Als bedrijf hebben wij een ethische verplichting om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Door onderdelen beschikbaar te stellen voor onze producten geven we onze klanten de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken en het milieu minder te belasten.

 

Bij Exclusive GOUD Sanitair geloven we dat het onze plicht is om onze klanten hoogwaardige producten aan te bieden die lang meegaan en waarvan onderdelen verkrijgbaar zijn. Op deze manier hopen we bij te dragen aan een duurzamere samenleving en een einde te maken aan de wegwerpmaatschappij.

 

Conclusie:

Koop een A-merk, geen b-merk. Koop altijd een bekend merk die ze dienst van duurzaamheid en betrouwbaarheid al heeft bewezen.

Zo draag jij als consument ook bij aan een duurzamer leven.

Onze CO2-Footprint / CO2-voetafdruk

Wij vinden onze CO2-Footprint / CO2-voetafdruk heel belangrijk, wij streven ernaar om onze producten zo min mogelijk te laten reizen. 

 

Hierbij een voorbeeld hoe andere bedrijven het doen:

1. Van de fabrikant naar de groothandel

2. Van groothandel naar de opslag van het bedrijf

3. Van het bedrijven opslag naar transport- logistiekbedrijf

4. Van transport- logistiekbedrijf naar de klant

Conclusie: voordat het product bij de klant terecht komt heeft het product al heel veel kilometers gemaakt.

Dit vinden wij zonde... Wij doen dit anders...

 

Wij vinden het milieu belangrijk en doen het als volgt:

1. Van fabrikant naar de groothandel

2. Van groothandel naar de klant

(bij sommige fabrikanten hebben wij speciale afspraken gemaakt om vanaf de fabrikant direct de producten naar de klant te sturen)

Door deze methode belasten wij het milieu veel minder!

Benieuwd naar onze eisen van een A-merk

Klik hier voor meer informatie

 

Wij staan garant voor onze selectie van A-merken omdat we weten dat ze voldoen aan de hoogste normen in de industrie.